Προσφορά βιβλίων από τους Φίλους της Ελληνικής Λογοτεχνίας

 

Το συνηθίζουν οι φίλοι της Ελληνικής Λογοτεχνίας. Κληρώνουν επιλεγμένα βιβλία, μιλούν για τα βιβλία, ταξιδεύουν με τα βιβλία. Ψυχή της μεγάλης αυτής συντροφιάς είναι η ευγενεστάτη κυρία Κλειώ Τσαλαπάτη, βιβλιοκριτικός και επιμελήτρια εκδόσεων, άνθρωπος με ασίγαστο έρωτα για το βιβλίο και την τέχνη του λόγου.

Τούτη τη φορά επέλεξε να προσφέρει τις δικές μου "Θάλασσες" που σωπαίνουν και η κλήρωση θα γίνει στις 11 Μαΐου. Έχω πολλές φορές περιηγηθεί τις σελίδες των «Φίλων της Ελληνικής Λογοτεχνίας» κι έχω βρεθεί να ταξιδεύω στο αύριο, τούτες οι άυλες κοινότητες αποτελούν έναν τρόπο να φανταστείς τον μέλλοντα κόσμο.

Λεπτομέρειες στον ιστότοπο:

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10218557416789310&set=gm.2256657177724522&type=3&theater&ifg=1

Με συγκινούν οι συλλογικότητες που αναδύονται μέσα από το διαδίκτυο, αν και αδυνατώ να παρακολουθώ τις δραστηριότητές τους. Είναι, νομίζω, η μεταφορά του υλικού χώρου στον άυλο, σύγχρονες εκφράσεις της γειτονιάς, του χωριού, της βεγγέρας. Μόνο που εδώ οι άυλες κοινότητες έχουν ως συνεκτικούς κρίκους τα κοινά ενδιαφέροντα, τους κοινούς προβληματισμούς, τον κοινό έρωτα για ό,τι συνέχει τα μέλη.

Συγχαρητήρια στην ομάδα...

Και ευχαριστίες

ΝΙΚΟΣ ΨΙΛΑΚΗΣ, Μάιος 2019